Field-day Marsteinsvola 7. juni 2018

Field-day Marsteinsvola 7. juni 2018

45 minutter brukte vi, LB2KE (Svein) og LA6GHA (Robert), på turen opp fra parkeringsplassen til toppen av Marsteinsvola 442 meter over havet.  Tåka var tett, temperaturen var rundt 10 grader og det var litt yr i lufta, men verken været, tunge sekker eller de rundt 200 høydemetrene var til noe hinder for de to godt voksne radioamatørene. På vei opp hadde vi radiokontakt med LB2VI (Rune) som satt på hjemme-QTH i Verdal. Vi veklset mellom simpleks og FM-linken på Marstein. LB2KE hadde en liten portabel APRS-sender i sekken og vi var litt spente på hvordan dekningen var.

En ny APRS-node var også med, og den skulle erstatte den gamle pakke-noden på 144.900 MHz for å forbedre dekningen mellom Steinkjer og Trondheim. Vi ble ikke registrert før vi var nesten på toppen da vi ble hørt av både LD7ST og LD7TG.

Installasjon av APRS-noden gikk greit. Vi flyttet litt om på hyller og radioer, fjernet det som ikke var i bruk og ryddet etter beste evne. FM-linkens 433.000 MHz var QRT en periode.

Vi fant en engangsgrill i den store hytta og fikk grillet pølser.

LA6GHA sov i den store hytta mens LB2KE måtte (frivillig) ta til takke med et lite rom ved siden av.

Dagen etter var været betydelig bedre og LA6GHA beundret utsikten mens LB2KE utførte vedlikehold på det elektriske anlegget.

Fra Marsteinsvola åpner man det meste av repeatere i Trøndelag med håndholdt utstyr og lav effekt. Vi var innom de aller fleste og la merke til at repeateren på Oppdal (Allmannberget) oppfører seg litt rart.

Det gjenstår noe arbeid med APRS-noden. Fjernstyring av Raspberry-en virker ikke og vi fikk ikke gjennomført planen med å sette opp en enkel WX-stasjon med temperaturmålinger utendørs og innendørs. Dette skal LA6GHA se på i løpet av sommeren.

På tur ned fikk vi testet den nye APRS-noden.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.