Tur til Marsteinsvola, 7. september 2018

LA8GU og LB2VI
LA8GU og LB2VI

 

Leif (LA8GU), Svein Kåre (LB2KE), Rune (LB2VI) og undertegnede (LA6GHA) startet fotturen til Marsteinsvola fredag 7. september klokka 16:10.

Vi hadde med godt humør, pågangsmot og litt å leske strupen med. Etter ca. 50 minutter var slitet over og sekken noe lettere. Været var perfekt, 20 grader, sol og nesten helt vindstille.

Hensikten med turen var, foruten en solid dose frisk luft og god trim, å installere to temperatur-sensorer på APRS-noden. Måledata fra sensorene kommer som en del av beacon-teksen fra noden.  Eksempel:

iGate - 5.Watt -  Marsteinsvola 442moh tmast=16.4 thus=17.6

Der tmast er temperaturen i rommet der noden står (hus i mast) og thus er temperaturen i huset ved siden av masta.

Oppdatering: Etter at vi fikk 3 sensorer måtte vi endre beacon. Se https://www.la9i.no/index.php/marsteinsvola-14-september-2018/

I tillegg ville LB2KE ta en kopi av minnekortet i Raspberry-en for bruk i en tilsvarende node på Oftenåsen der LD7ST står i dag.

Alt gikk etter planen, men et par timer etter at vi hadde forlatt åstedet sluttet noden å virke og jeg gikk tilbake lørdag morgen. Utrustet med en betydelig lettere sekk og skyhøye laktatverdier klarte jeg turen opp fra parkeringsplassen på mindre enn 30 minutter. Hyppige og lange pauser anbefales for en kropp som ble produsert på 60-tallet og som stort sett har hvilt i en kontorstol siden.

Jeg fant ut at radioen sendte som normalt, men noden ble ikke hørt. RX så ut til å fungere normalt, skjønt jeg hadde ingen god måling. Jeg fulge antennekabelen til en mystisk boks med noe som ser ut som en utvendig montert kondensator med en ekstra, og like mystisk kabel tilkoblet.

Jeg flyttet litt på den blå komponenten og det var nok. Like etter ble noden hørt i Trondheim. Jeg tror vi må eliminere denne feilkilden. Radioen har BNC-kobling og antennekabelen (RG-213U) har PL-259. På bildet ser vi at en overgang er tilkoblet og det er følgelig mulig å koble antennekabelen rett på radioen. På neste tur opp til Marteinsvola skal sekken inneholde et SWR-meter og et multimeter.

 

73 og takk for turen gutter! LA6GHA, Robert

Solnedgang